Don’t Rush It

File de Jurnal – 12.07.2020

\\

Tensiune, nervi, stari, vorbe aruncate, lacrimi varsate, toate isi au rostul in viata de zi cu zi… am ajuns sa cred ca viata nu inseamna doar stari de bine, bucurie, relaxare, vacante, prieteni… toate isi au rostul lor.

Trebuie sa fim responsabili pentru tot ce spunem ori gandim cu voce tare, fiindca vorbele ranesc adanc! Sensul pe care il au cuvintele pentru tine, nu este intru totul acelasi pentru toata lumea, caci suntem programati diferit cu totii.

Educatie, cei 7 ani de-acasa, traume, frustrari, stereotipuri, neajunsuri, narcisism sau self-hate, depresie sau high, toate iti modifica felul in care percepi lumea si toti oamenii din ea, inclusiv toate interactiunile avute sunt dictate de felul in care gandesti.

[Gandirea, prin intermediul perceptiei exterioare, asupra vietii, determina actiunile si/sau comportamentul tau –> Comportamentul sau actiunile tale se vor dezvolta in timp in ceea ce noi numim CARACTER]

Ai grija de felul in care gandesti (exemplu mai jos), de tine, de sanatatea ta mentala. Chiar si cel mai carismatic om poate deveni inuman, respingator, tot ce isi imagineaza a fi un om rau. Devenim “rai” fiindca societatea ne bombardeaza cu mesaje, comparatii, cu standarde de atins si prin faptul ca tot societatea defineste conceptul de “NORMAL”.

Tot ce conteaza este sa te bucuri de fiecare moment, fie bun sau rau, sa nu judeci pe nimeni (fiindca nu esti in locul lor) iar daca faci bine, fa-l fara sa astepti ceva in schimb.

BINE FACI, BINE GASESTI!

[…]

File de Jurnal – 17.07.2020

Gol.

Fizic.

Psihic.

Emotional.

Gol.

Dezbracat de motivatie, speranta, iubire.

Gol.

Pe interior, un nimic care ma umple si nu ma ajuta deloc.

Apatic, lipsit de bun simt, constiinta, chiar de caracter.

Mediul asta ma schimba in atatea feluri, caci am impresia ca nu mai stiu cine sunt. Ma simt slabit de trecerea timpului si din cauza muncii repetitive, din cauza legaturilor de prietenie pe care la am cu oameni la 3000+ km departare… lipsa lor de aici.

Am ajuns sa fiu cautat de persoane si sa nu mai simt nimic, iar alteori imi doresc din tot sufletul sa se intample ceva si… nimic.

Oare chiar nu ma mai multumeste nimic?

Ar trebui, caci am tot strictul necesar: mancare, loc unde dormi, haine, bani, un loc de munca, sanatate si cativa oameni carora le pasa de mine. Nu e de ajuns?

Oscilez emotional intre regele lumii si cersetor in Vaslui.

Fara casa ca un homeless, fara sens ca strazile din Bucuresti…

15.07.2020

[…]

Uneori vrem ca timpul sa ramana in loc, uneori vrem sa-l grabim, insa TIMPUL trece doar in ritmul lui!

Ce e si mai curios este faptul ca tot NOI definim ritmul in care trece TIMPUL prin perceptia noastra asupra vietii.

13.07.2020

[…]

Sunt obosit fizic si psihic dar nu in stadiul in care sa nu mai pot continua.

Totul este trecator iar gandul ca totul se va termina imi da putere. Ma face sa continui si sa gasesc motivatie acolo unde nu exista nici urma de asa ceva.

Atunci cand ai un scop, un motiv pentru care te lupti cu tine insuti si cu lumea din jurul tau, toate prind forma, toate au o logica, caci atata timp cat te indrepti undeva, stii cel putin unde mergi – poate ajungi acolo, poate nu – stii cel putin ca ai incercat.

Viata mi-a aratat cele mai urate si meschine fete ale ei in timpul petrecut aici in UK, iar asta m-a facut sa realiezez cat de determinat trebuie sa fii in viata in general.

Mi-a aratat cat de importanti sunt oamenii din jurul nostru si ce influenta pot avea ei asupra noastra.

Probabil ca asta este senzatia pe care o simti cand te maturizezi… simti ca intelegi lucruri care inainte nu aveau sens ori, dimpotriva lucrurie de care erai foarte sigur acum le pui la indoiala…

Author: azinupoatemaine

He who delights in solitude is either a wild beast or a god.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: